De normandirs vormden een nieuwe elite in het Middeleeuwse Engeland. Hun Franse taal drukte een stempel op het Engels. Vanaf dat moment wordt de taal Middelengels genoemd. Gaandeweg versmolten Angelsaksen en Normandirs tot n volk. De normandische invloed zou echter een blijvende indruk op de Engelse taal achterlaten. Het Engels uit deze tijd heet het Middelengels. Het naamvallensysteem van het Oudengels is verloren gegaan en het Engels heeft flink wat woorden van Franse oorsprong geabsorbeerd. Geoffrey chaucer is de belangrijkste schrijver van de middelengelse periode.

frans in het engels de veroveraar voet aan Engelse wal na de Slag bij Hastings. De normandirs waren van oorsprong noormannen, maar zij leefden al meer dan een eeuw in Normandi en hadden zich de Franse taal eigen gemaakt.

De taal uit deze tijd (6e tot 11e eeuw) wordt het Oudengels genoemd. Dit Oudengels verschilde sterk van het Engels zoals we dat vandaag de dag kennen. Het had een uitgebreider alfabet met dead de letters, en en het was een sterk flecterende taal, net als het Latijn: woorden werden verbogen naargelang hun functie in de zin. Tijdens de oudengelse periode werd er nog niet veel literatuur geschreven. Vooral de geestelijkheid schreef boeken, en zij schreef in het Latijn. Beowulf is het bekendste werk uit de oudengelse periode. Het Oudengels verschilt zo veel van het moderne Engels, dat wie oudengelse teksten wil lezen, eerst een lesboek oudengels zal moeten bestuderen. Oudengels en modern Engels zijn twee zeer verschillende talen. Aan de oudengelse periode kwam in 1066 een eind. Middelengelse periode, een groep noormannen vestigde zich vanuit Scandinavi in Frankrijk, in, daarom heet die streek ook zo, eucerin normandi.

frans in het engels

Vertaler in het Nederlands, Frans, Spaans en Engels berchem


Geschiedenis van de Engelse taal, oorsprong, de Engelse taal is in de loop der tijden flink aan verandering onderhevig geweest. De engelse taal ontstond aan het begin van de middeleeuwen, tijdens de Grote volksverhuizingen. Het Engels werd naar Engeland gebracht door de germaanse cream stammen de saksen, de Angelen (de samenvoeging van beide namen levert de term Angel-saksisch op) uit noord-duitsland, en de juten uit Jutland, uitslag deel van het huidige denemarken. Toen de germaanse stammen naar het Britse eiland trokken leefden daar Keltische stammen. Hun taal heeft weinig invloed gehad op het Engels. Door de vroege kerk bracht het Latijn wel veel nieuwe woorden. De vele invallen door de noormannen, die zich later ook vestigden bracht Scandinavische invloeden met zich mee. Door de komst van de nieuwe germaanse stammen werden de kelten verder terug gedrongen. De angelen, saksen en Juten versmolten tot n volk met n taal, het Engels.

Frans, engels woordenboek


Tot 1954 had Frankrijk een aantal enclaves in India in bezit. Deze werden toen overgedragen aan het onafhankelijke india. In deze enclaves, waarvan de grootste puducherry is, is het Frans nog steeds een taal van belang. Oceani : In Oceani wordt Frans gesproken op de eilandstaat Vanuatu (ten noorden van nieuw-zeeland). Niet ver van Vanuatu ligt nieuw-Caledoni, een Frans overzees Gebied, waar Frans door vrijwel iedereen gesproken wordt naast lokale talen. Ook in deze regio ligt Wallis en Fortuna, een Frans overzees Gebied waar Frans een officile taal. Midden in de Stille Oceaan ligt Frans Polynesi, ook een Frans overzees Gebied, een eilandengroep met als grootste eiland Tahiti. Frans is er een officile en veelgesproken taal, naast lokale talen.

frans in het engels

Het Frans in Afrika verschilt van land tot land, het is vermengd met plaatselijke talen. Het Frans van de democratische republiek kongo is bijvoorbeeld gebaseerd op het waals (Belgisch Frans). Amerika: Het Frans wordt ook gesproken in de Amerika's. Het Frans is de twee taal van Canada haar en zelfs cream de eerste taal van de canadese provincie quebec. In de verenigde Staten is het Frans een minderheidstaal in de staten louisiana, maine, vermont en New Hampshire.

Op Hati spreekt men Hatiaans Creools, een uit het Frans ontstane mengtaal. En in Frans-guyana (Zuid-Amerika, naast Suriname) wordt ook frans gesproken. Azi: Frans wordt gesproken in azi. Frankrijk had ooit de macht in een groot deel van zuidoost-azi. Deze kolonie heette Frans Indochina en viel samen met de landen vietnam, laos, en Cambodja. Frans is er tot op de dag van vandaag een taal van overheid en handel, maar de invloed van het Frans is in deze landen aan het afnemen ten gunste van het Engels.

Engels, frans woordenboek - vertaling


Het Frans maakt daarbij veel gebruik van accenten en trema's. Deze letters hebben echter geen aparte plaats in het alfabet. Een woord als 'uvre' vind je in het woordenboek dus onder de letter. Lees meer over het alfabet en de uitspraak van het Frans. Verspreiding Het Frans wordt over de hele wereld gesproken. Het hele Franstalige gebied wordt ook wel de Francosfeer genoemd en Franstaligen Francofonen.

Europa: Het centrum van de Franstalige wereld is natuurlijk Frankrijk. Meer dan de helft van de Franstaligen woont in Frankrijk (62 van de 110 miljoen). Daarnaast wordt Frans gesproken in aangrenzende gebieden zoals Belgi, monaco, zwitserland, luxemburg, Itali (regio valle d'Aosta) en op de kanaaleilanden Jersey en guernsey (behorend bij het Verenigd Koninkrijk). Afrika: Het Frans heeft in Afrika ook vaste voet gekregen, het wordt gesproken in: Algerije, benin, burkina faso, burundi, centraal-Afrikaanse republiek, comoren, congo-Brazzaville, congo-kinshasa, djibouti, equatoriaal-guinea, gabon, guinee, ivoorkust, kameroen, madagascar, mali, marokko, mauritani, niger, senegal, seychellen, Tsjaad, togo en Tunesi. Het Frans is in Afrika geen volkstaal. Het wordt gebruikt door de overheid en voor handel.

Frans, engels woordenboek - vertaling

Sommige pronkstukken van de wereldliteratuur werden oorspronkelijk in het Frans geschreven. Denk aan het werk van Molire, jules Verne, marcel mask Proust, jean-paul Sartre en Albert Camus. Het Franse taalgebied grenst aan het Nederlandse taalgebied. Het Frans is dus onze buurtaal. Naast Engels en duits is het n van de drie belangrijke talen die in het voortgezet onderwijs onderwezen worden. De fransen noemen hun taal, la langue franaise. Het Franse alfabet, het Frans wordt geschreven in de 26 letters van het Latijnse alfabet.

frans in het engels

Frans - english translation - linguee

Classificatie: (Taalfamilie indo-europees - neus romaans - gallo-romaans frans, frans is sterk verwant aan: Corsicaans, hatiaans, Occitaans. Frans is in mindere mate ook verwant aan: Latijn, Italiaans, Spaans, portugees, roemeens, papiamento. Frans is een verre verwant van: Russisch, duits, Grieks, iers, perzisch, hindi, armeens, litouws. Het Frans is een Romaanse taal die gesproken wordt in Frankrijk, in aangrenzende gebieden zoals Belgi en Zwitserland en in voormalige kolonin van Frankrijk. Het Frans is een wereldtaal met zo'n 110 miljoen sprekers. Het is een belangrijke taal in de internationale handel, politiek en diplomatie. Het Standaard-Frans is gebaseerd op het Frans zoals dat rond Parijs gesproken wordt. Het Frans is ook een belangrijke cultuurtaal.

Oceani: Vanuatu, nieuw-Caledoni, wallis en Fortuna, list frans-Polynesi. Landen en regio's waar het Frans een officile taal is: Frankrijk, belgi, luxemburg, Zwitserland, monaco en Canada. In vele voormalige kolonin in Afrika, azi en Oceani heeft het Frans een officile status en is het de taal van diplomatie, cultuur, onderwijs en wetenschap. Aantal moedertaalsprekers: Rond de 110 miljoen moedertaalsprekers (waarvan 62 miljoen in Frankrijk). Eigen benaming: Franais, of voluit: la langue franaise. Aantal letters in het alfabet: 26 (van A tot Z). Regulering: (Van spelling, etc. Canada: Office qubcois de la langue franaise. VS: Conseil pour le dveloppement du Franais en louisiane.

Synoniemen op mijnwoordenboek engels )

Gratis online oefenmateriaal uitleg (overzicht - schema's - pdf - video engels, duits, frans, spaans, italiaans, nederlands. Alle vaardigheden : lezen, luisteren, schrijven, spreken, vocabulaire, grammatica, werkwoorden, literatuur informatie en oefeningen voorbereiding internationaal erkend taalexamen van, goethe, cambridge, delf / Dalf. Dele, english version deutsche version version française versión española). Landen waar Frans gesproken wordt: Europa: Frankrijk, belgi, luxemburg, Zwitserland, monaco, de kanaaleilanden en Itali. Afrika: Algerije, congo, ivoorkust, Equatoriaal guinea, madagascar en andere landen. Amerika: Canada, verenigde Staten, hati, frans-guyana. Azi: vietnam, cambodja, laos.

Frans in het engels
Rated 4/5 based on 754 reviews