Gast, geplaatst: 13:47, hallo allemaal, Elke dag minimaal 4 tot 8 keer zoutwateroplossing in je neus spuiten. Dit is te koop bij de spuitjes kun je daar ook kopen. Bij onze dochter kwamen de poliepen normaal gesproken binnen enkele weken weer terug, maar sinds we spuiten met zout water heeft het nu 2 jaar geduurd voordat ze weer aangegroeid waren. 's avonds voor het slapen gaan doen we dan flixonase. Marcha, gast, geplaatst: 21:04. Ik wil graag ook even reageren op het eerste berichtje. Zelf had/heb ik ook neuspoliepen.

blijf verkouden ik aan het zoeken op google en vond een website van een natuurgeneeskundige. Daar stonden heel interessante dingen over hoe te veel ademen neurpoliepen kan veroorzaken. Ik ga de adviezen die daar staan eens opvolgen en ik ben van de week naar een homeopaat geweest, waar ik ook wel wat van verwacht. Opereren schijnt de slechtste oplossing te zijn.

Helaas reageert mijn neusslijmvlies zo gevoelig op de operatie dat mijn neus nog niet "open" is geweest. Het lijkt zelfs of het meer opzwelt van binnen en gisteren voelde ik alweer poliepen in mijn neus "hangen". De prednison schrikt mij ontharen af en ook de Flixonase geeft me een onrustig gevoel. Je moet weten dat ik heel erg anti-medicatie ben. Ik heb sinds een dag of vier last van overslagen van mijn hart. Reactie op dichte neus (hyperventilatie) of wellicht op Flixonase? Heeft iemand een idee wat ik zou kunnen doen aan dat overactieve constant ontstoken neusslijmvlies? Het tast de kwaliteit van mijn leven zo aan. Slapen is door het gesnotter zo lastig en die dichte neus drijft mij tot waanzin. Ik moet er overigens wel bij vermelden dat ik een vier maanden geleden iets heel naars achter de rug heb, en dat ik het idee heb dat mijn lichaam daarom zo erg reageert en dan op die plek, omdat dat mijn zwakke plek. De link tussen emoties en slijmvliezen?

blijf verkouden

Wel of niet zwemmen met een verkouden kind?


Registreer, informatie, zoeken, actieve onderwerpen, links, wrinkled inloggen. Index overige ziekten neuspoliepen, auteur, onderwerp: neuspoliepen rowen, geplaatst: 19:58, hallo allemaal, ik heb een vraag betreffende allergie en neuspoliepen. Ik heb al sinds mijn achtiende jaar last van apparatuur poliepen in de neus door een overactief neusslijmvlies. Ik ben er al een aantal maal aan geopereerd en heb verscheidene kuren Prednison achter de rug. Rhinocort neusspray gebruik ik al twintig jaar. Vier dagen geleden ben ik opnieuw geholpen waarbij onder plaatselijke verdoving (au, want die werkt nooit helemaal ) zes tot zeven grote poliepen zijn verwijderd. De kno-arts heeft me een Prednison stootkuur voorgeschreven (90 tabletten in tien dagen) en Flixonase nasules.

Verkouden en heel benauwd


Wandelen zorgt ervoor dat je je immuunsysteem versterkt en het vermindert stress. Een koolhydraatarm dieet vergroot de kans op een verkoudheid. Koolhydraten zijn een belangrijke brandstof voor het immuunsysteem. Wanneer er minder koolhydraten voor het immuunsysteem beschikbaar zijn, neemt de weerstand. Ook komt bij het volgen van een koolhydraatarm dieet het hormoon cortisol vrij. Er zijn immers wel koolhydraten nodig namelijk voor de hersenen en de rode bloedcellen. En cortisol zorgt ervoor dat deze koolhydraten door het lichaam op een andere manier worden gevormd. Cortisol zorgt voor een verdere onderdrukking van het immuunsysteem.

blijf verkouden

Je wordt verkouden als helemaal niet, of juist te lang en te intensief sport. Mensen die helemaal niet sporten, zijn vaker verkouden, dan mensen die dagelijks een half uur juice tot een uur matig intensief sporten. Matig intensief sporten versterkt namelijk het immuunsysteem, waardoor je weerbaarder bent tegen het verkoudheidsvirus. Lang en zeer intensief sporten, verzwakt echter het immuunsysteem. Dit komt omdat bij lang en intensief sporten het stresshormoon cortisol vrijkomt, dat het immuunsysteem verzwakt. Cortisol komt namelijk vrij als de suikervoorraden (glycogeen) van het lichaam door het sporten afnemen. Cortisol zorgt ervoor dat het lichaam uit andere voedingsstoffen suikers maakt (gluconeogenese).

De hoeveelheid cortisol die het lichaam aanmaakt tijdens en direct na het intensieve sporten kun je verminderen door tijdens en na het sporten koolhydraatrijke voedingsmiddelen te eten en te drinken. Je wordt verkouden tijdens stressvolle periodes. Tijdens periodes van stress maakt het lichaam veel cortisol aan. Cortisol zorgt er namelijk voor dat het lichaam naast de onderdrukking van het immuunsysteem ook het lichaam meer energie kan vrijmaken, zodat het lichaam de stress het hoofd kan bieden. Probeer tijdens stressvolle periodes regelmatig te ontspannen, bijvoorbeeld door een flink stuk te gaan wandelen. Hiermee sla je twee vliegen in een klap.

Wel of niet zwemmen met een

Het verkoudheidsvirus kan lange tijd buiten het lichaam overleven op plekken waar het warm en vochtig. Wanneer op deze warme vochtige plaatsen veel mensen bij elkaar zijn en komen, peter heeft het verkoudheidsvirus veel kansen om andere mensen te besmetten. Plaatsen waar veel mensen bij elkaar komen, zijn bijvoorbeeld schoolklassen, kinderdagverblijf en crèche. Je ziet dan ook vaak als kinderen naar school, kinderdagverblijf, of crèche gaan, ze vaker verkouden face zijn. Ook het openbaar vervoer en kantoren zijn een broedplaats voor het verkoudheidsvirus. . door vaak buiten te komen versterk je enerzijds je immuunsysteem en anderzijds kom je minder in contact met mensen die verkouden zijn. Door vaak buiten te komen verminder je dus op twee manieren de kans om verkouden te worden.

blijf verkouden

Copd en het weer

Als iemand verkouden is en diegene niest, of hoest in je gezicht dan kan het virus jou besmetten. Ook als iemand die verkouden is, zijn, of haar handen niet goed wast en jouw een hand geeft, of bijvoorbeeld een klink, of tafel aanraakt, kan het verkoudheidsvirus zich wederom verspreiden. Je kunt besmetting voorkomen door de hand voor de mond te houden bij hoesten, of niezen, klinken en tafels regelmatig schoon te maken, de ruimtes goed te ventileren en regelmatig de handen te wassen. Hoewel je niet direct verkouden kunt worden door koude te lijden, kan koude wel je weerstand verminderen, waardoor je vatbaarder bent voor het verkoudheidsvirus. Koude is namelijk een stressfactor die voor een verhoging van het stresshormoon cortisol zorgt. Cortisol remt de werking van het immuunsysteem, waardoor de weerstand vermindert. Je wordt verkouden op warme, vochtige plekken waar veel mensen bij elkaar komen. Het verkoudheidsvirus gedijt goed op warme vochtige plaatsen waar veel mensen bij elkaar komen.

Je wordt niet direct verkouden door koude te lijden. Veel mensen denken goji dat ze verkouden zijn geworden, doordat ze kou hebben geleden. Dit is niet waar. Een verkoudheid wordt veroorzaakt door het verkoudheidsvirus. De drie bekendste verkoudheidsvirussen zijn respiratoir syncytieel virus (rs-virus het rhinovirus en het coronavirus. Deze virussen zitten in snot en slijm van mensen die verkouden zijn. Je kunt verkouden worden door dat je in aanraking komt met besmet slijm en snot.

Airco in je auto?

Waarom ben ik zo vaak verkouden? Is een vraag good die veel mensen zich stellen. Verkouden, of een koutje vatten heeft weinig te maken met kou lijden en daardoor verkouden worden. Door kou te lijden, kan wel de weerstand verminderen waardoor je vatbaarder bent voor het verkoudheidsvirus. Ook andere factoren kunnen de weerstand verminderen, zoals bijvoorbeeld niet, of juist veel te vaak en intensief sporten. Ook veel stress en een koolhydraatarm dieet kunnen de weerstand verminderen, waardoor je sneller verkouden kunt worden. Verkoudheid geneest vanzelf en er zijn geen medicijnen die verkoudheid genezen. Wel kunnen paracetamol, xylometalozine, zoutoplossing gorgelen en een stoombad de klachten verminderen. Extra vitamine c en matig intensief bewegen, kunnen wel de duur van een verkoudheid verminderen.

Blijf verkouden
Rated 4/5 based on 600 reviews