Voorbeeld: mi(s)poes - im-/in- worden 'i'. Voorbeeld: i(n)koop - inder-/intro-/inter- worden 'ir'. Voorbeeld: i(nte)rkom - sub- wordt 'su'. Voorbeeld: su(b)groep Regel 9 : de volgende woorduitgangen worden afgekort: -baar wordt 'aa' -deel(s) wordt 'd' -heid/houd(t/en) wordt 'h' -ig wordt 'g' -eur wordt 'r' -iën/-ion/ioen wordt 'n' wordt 'k' -lijk(s) worst 'l' -matig wordt 'ag' -ment wordt 'm' -stel(len) wordt 'st' -schap wordt 'g'. Regel 11 : de tussen-s bij woordsamenstellingen wordt weggelaten. Ontstaan van Systeem Groote systeem Groote is in 1899 ontwikkeld door Arnold Willem Groote (A.W. Groote Arnold Willem Groote was in 1899 een assistent van een Nederlandse generaal. Groote had een methode nodig om de woorden van de generaal op te schrijven terwijl hij op een paard zat.

afkorting ion 'ko'. Voorbeeld: ko(n)tak(t) - dis- wordt 'di'. Voorbeeld: di(s)ko - mis- wordt 'mi'.

Regel 3 : een toonloze 'e' wordt weggelaten, behalve als een voorafgaande d/t/dt al is weggelaten, of wanneer de 'e' onderdeel is van de eerste romania lettergreep. Voorbeelden: slag(e)r en vrag(e)n, maar gluur(d)e en r e gering! Regel 4 : 'en' knie of 'n' worden aan het einde van een woord (of woorddeel) weggelaten, behalve als het een meervoud van een zelfstandig naamwoord. Wanneer regel 2 al is toegepast, dan wordt alleen 'n' weggelaten. Voorbeelden: wandel(en), staa(n), rek(en)som en lach(t) e (n) ( combinatie van regels 2 en 4). Regel 5 : de meervoudsvorm van zelfstandig naamwoorden wordt weggelaten als het meervoud duidelijk blijkt uit het restant van de zin. Pas regel 2 toe vór regel. Voorbeelden van voor de hand liggende meervoudsvormen: - tellen: 10 broek(en) - andere uitspraak van klinker: bad(en) - meervoudsvorm verandert het woord: kin(d)er(en) - gebruik van werkwoord: pan(nen) kop(en) - gebruik van lidwoord: de wiel(en regel 6 : wanneer een lettergreep eindigt met een horizontale. Voorbeelden: pi(t), gei(t), tij(d)sti(p). Regel 7 : de voorvoegsels 'ge' en 'be' worden afgekort tot 'e'.

afkorting ion

Lijst van afkortingen in het onderwijs


Dit is een lijst van afkortingen in het onderwijs. A, b c, d e, f g, h i, j k,. N o, p q, r s, t u, v w, x y z a b c d e f g h i j k l m n laser o p q r s t u v w x y z a b c d. De regels voor het weglaten van letters. Regel 1 : aan het einde van een lettergreep worden 'd 't' en 'dt' weggelaten indien zij direct face volgen op een medeklinker. Voorbeelden: kran(t), wor(dt), mon(d)hoek. Regel 2 : op elke plaats in een woord worden 'd 't' en 'dt' weggelaten indien zij direct volgen op een medeklinker én worden gevolgd door een toonloze klinker.

Lijst van afkortingen in het onderwijs - wikipedia


Een afkorting is een woord dat niet volledig wordt geschreven, maar wordt aangeduid met minder letters, doorgaans de beginletter(s). Ook een woordgroep kan worden afge. Op vind je de betekenis en uitleg van verschillende afkorting. Op deze site vind je afkortingen van diverse namen uit het dagelijks leven. In veel teksten wordt gebruikgemaakt van afkortingen. Aangezien er veel verschillende afkortingen bestaan, kan het voorkomen dat de lezer de gebruikte afkorting niet kent. Afkorting opzoeken op internet, vind de betekenis van een afkorting. Zoek de afkorting op en vind daarbij de uitleg van die afkorting. Een afkorting is iedere verkorte schrijfwijze voor een woord, woordgroep, naam of andere aanduiding.

Maar wat betekent het en waar staat het voor? Bekende buitenlanders naast Nederlanders zijn er natuurlijk zijn er ook genoeg buitenlanders met bochel een pseudoniem. Op deze pagina een paar van deze beroemdheden; oa stevie wonder, herge, lady gaga. Branche verenigingen misschien niet frans zo bekend, maar ze zijn er wel. Branche verenigingen en hun afkortingen. Anko voor de kappersbranche, nvm voor makelaars, anvr voor vakantiegangers, etc.

Net : afkorting opzoeken, vind de betekenis van een afkorting. Wat betekent deze afkorting. Zoek een afk, afkort of acronym abbreviation - afkorting vinden - zoek afkortingen hier. When we reviewed the afkorting. Net website, we found that it did not use google analytics. link out For.

Altijd wind mee door elektrische trapondersteuning met

Automerken je ziet ze op de weg, maar wat betekenen deze auto namen. En waar komen ze vandaan? Kia, fiat maar ook peugeot, toyota, etc. Daarnaast lauder ook de grappige afkortingen van automerken. Politieke partijen partijen laten regelmatig weten waar ze voor staan. Maar waar staat de letters in hun naam eigenlijk voor? Cda, vvd, pvda, sp, fvd en meer. Tevens de zetelverdeling van de laatste 2e kamer verkiezingen (internationale) organisaties wie heeft er niet van gehoord, organisaties die weredwijd actief zijn zoals Opec, wwf, unicef, als line stichting.

afkorting ion

Werkstuk anw batterijen

Bekende nederlanders naast afkortingen bestaan er ook pseudoniemen. Ruud Gullit is bv zo een pseudoniem. Maar ook waylon, george baker, lange Frans en zo kunnen we wel even door gaan. Overig alles wat ik niet kwijt kon op de garmin andere pagina's hier gezet. Ook weer afkortingen die je dagelijks tegen kan komen bv tsunami, vsop, adhd, wifi, cito, en nog vele andere afkortingen. Winkels deze afkortingen zien wij dagelijks in de straat. Kijk naar de supermarkten, deka, poeisz. Maar ook andere winkels zoals Etos, wibra, febo, bcc.

Tevens het ontstaan van de afkorting / het merk. Banken en verzekeringen als er én bedrijfstak veel afkortingen heeft is het deze wel. Denk maar cream aan je eigen bank. Maar waar staan die letters voor? Omroep organisaties het worden er in Nederland minder, maar ze zijn er nog wel, tv en radio omroepen zoals bnn vara, avroTros, kro. Maar ook in het buitenland kunnen ze er wat van: cbs, bbc, rai. Voetbalclubs en darts, voornamelijk beperkt tot clubs uit de Eredivisie; mvv, pec zwolle, etc. Ook de afkortingen van uefa en Fifa. Tevens de afkortingen van de 2 darts bonden.

Afkortingen in de bouw, bouwkundige tekeningen

Op deze site vind je afkortingen van diverse namen uit het dagelijks leven. De betekenis van bedrijven, winkels, banken, merken en veel meer. Bijvoorbeeld, wat betekent ing bank, ascis, volvo of ikea. Allemaal afkortingen die wij kennen, serum maar meestal niet weten wat de betekenis. Daarvoor deze site met een verklaring van de afkorting en eventueel een korte beschrijving en/of ontstaansgeschiedenis hiervan. Merken afkortingen van diverse merken welke je dagelijks tegen komt, bv venco, knorr, durex, Adidas of kav. Zelfs Conimex is een afkorting.

Afkorting ion
Rated 4/5 based on 628 reviews